Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri for Dummies

Application Load Balancer, gelen bir isteği bir URL’den başka bir URL’ye yönlendirebilir. Buna HTTP isteklerini HTTPS isteklerine yönlendirme özelliği de dahildir. Bu özellik, güvenli göz atmaya ilişkin mevzuat uyumluluğu hedefinizi yakalamanızın yanı sıra siteniz için daha iyi bir arama derecelendirmesi ve SSL/TLS puanı elde etmenize imkan tanır.

Azure, genel IP adresi atanmamış veya bir iç temel Azure yük dengeleyicinin arka uç havuzunda yer alan VM'ler için varsayılan bir giden erişim IP'si sağlar. Varsayılan giden erişim IP mekanizması, yapılandırılamayan bir giden IP adresi sağlar.

İdeal koşullarda LB’ler gelen istekleri sunuculara rastgele ya da Round-Robin yani eşit bir biçimde dağıtırlar. Yani bir kullanıcının ilk isteğini A sunucusu karşılarken başka bir isteğini B sunucusu karşılayabilir. Uygulama sunucusunda kullanıcı session'larının tutulduğu best olmayan örnek bir senaryoda ise bir kullanıcının LB tarafından sürekli aynı sunucuya indirilmesini isteyebiliriz.

Yük Dengeleme, bir sunucu grubundaki birden çok sunucu arasında ağ veya uygulama trafiğinin kurallı ve verimli dağıtımı olarak tanımlanır.

Bu algoritmada sunucular belirli bir sıralamaya göre işleme alınır. Website trafikleri sıralı olarak bu sunuculara yönlendirilir.

Ağırlıklı Spherical-robin yaklaşımı, yöneticilerin her sunucuya farklı ağırlıklar atamasına olanak tanır. Bu sayede daha fazla trafiği kaldırabilen sunucular ağırlıklarına göre biraz daha fazla trafik alırlar. Ağırlıklandırma, DNS kayıtları içinde yapılandırılır.

Bu strateji, uygulamaların, web sitelerinin, veritabanlarının ve diğer bilgi işlem kaynaklarının performansını ve kullanılabilirliğini artırır. Ayrıca, kullanıcı isteklerinin hızlı ve doğru bir şekilde işlenmesine yardımcı olur.

Bu bölümde yük dengeleyicinin aşağıdaki bileşenlerini nasıl oluşturabileceğiniz ve yapılandırabileceğiniz açıklanmaktadır:

Load balancer, bu yükü dağıttıktan sonra sistemin doğru bir biçimde işleyip işlemediği noktasında belirli sürelerde bir kontrol sağlayarak işleyişinde bozukluk olan sunucuları yönlendirmeye dair bir kaçınma halinde olabilir. Bunun neticesinde yük dengeleyiciler bir taraftan sistemin ölçeklenmesini sağlarken diğer taraftan yüksek erişilebilirlik oluşturmaktadırlar. Bu şekilde sağlıklı olarak işlemeyen sunucuya yeni istek gönderilmemiş ve kullanıcıların bu sorundan etkilenmesi engellenmiş olmaktadır.

Ölçeklenebilir olması nedeniyle sitede yaşanacak bir yoğunluk olsa bile verimli bir akış söz konusu olur. Dolayısıyla sunucuların kapasitesi artworkırılmış olur ve rahatlıkla ek sunucular yerleştirilebilir. Bunun here sonucunda da maliyetler düşer.

Kablosuz ağ kartı, bir bilgisayarın veya başka bir cihazın kablosuz ağlara bağlanabilmesi için kullanılan bir donanım parçasıdır. Kablosuz ağ kartı, radyo frekansları aracılığıyla veri iletişimi yapab…

Artworkık depolama sınırlarını aşma veya içeriğinizin kalitesinden ödün verme konusunda endişelenmenize gerek yok. O halde hemen şimdi Cloud hosting açılış sayfasına girin ve Mavihost’un eşsiz planlarından birini seçin ve seçiminizin keyfini çıkarın.

Net sitelerimizin yönetiminde kullanabileceğimiz onlarca Webhosting çeşidi vardır. Ancak en popüler ve bilinen Internet kontrol panellerinin kullanım…

IP karmasına dayalı yaklaşım, belirli bir müşterinin tercih ettiği sunucuyu, HTTP başlıkları veya IP adresi bilgileri gibi atanmış anahtarlara dayalı olarak hesaplar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri for Dummies”

Leave a Reply

Gravatar